Norsk Gitarkvartett

Norsk Gitarkvartett ble til etter et ønske om å utforske den klassiske gitaren i kammermusikk gjennom originalkomposisjoner og arrangementer fra store deler av musikkhistoriens litteratur. De fire gitaristene, Petter Richter, Thomas Kjekstad, Randall Avers og Marius Noss Gundersen er alle godt etablerte musikere nasjonalt så vel som internasjonalt. De har alle solide kunstneriske utdannelser, er ettertraktet som solister og kammermusikere verden over i tillegg til å undervise den klassiske gitarens magiske verden til kommende generasjoner. 

Kvartetten har som mål å nå ut til et stort og variert publikum gjennom spennende og variert program som treffer både vante konsertgjengere og de som er mindre kjent med gitaren og den klassiske musikkens klangunivers. 

Norsk Gitarkvartett har som mål å skape et utrykk som beriker, utdanner, og gleder publikum gjennom kraften som ligger i musikken. Kvartettens oppgave er å formidle kvalitet, innovative musikalske utrykk til ulike målgrupper for å inspirere til kreativitet, samhold og engasjement. Evnen til å kombinere bred tilgjengelighet, varierte musikkopplevelser, og utadrettet dialog med publikum, er kvartettens styrke.